zondag 24 maart 2013

Duitse islamcriticus Markus Beisicht (Pro NRW) ontsnapt aan moordaanslag

.
Recent ontsnapte de Duitse islamcriticus Markus Beisicht aan de dood. Radicale islamieten planden een moordaanslag op de voorzitter van de rechtspopulistische burgerbeweging Pro NRW, vooral bekend van het publiekelijk tonen van Mohammed-cartoons. Voor de verijdelde aanslag was overigens weinig aandacht in de Nederlandse journalistiek. Typisch was de terughoudendheid van het "onafhankelijke" en "onpartijdige" Nieuwsuur. Slechts in het Journaal-gedeelte van dat programma besteedde men kort aandacht aan de verijdelde aanslag op de politicus van Pro NRW (volgens de NOS is die burgerbeweging overigens "extreemrechts"). Dat was niet anders toen eerder dit jaar de Deense islamcriticus Lars Hedegaard een moordaanslag overleefde. Ook toen was er grote desinteresse bij de Nederlandse journalistiek.

Hieronder vindt u een reportage van Spiegel TV, die vorige week op de Duitse zender RTL werd uitgezonden. Beeld en geluid lopen jammer genoeg niet synchroon, wat echter alleen ergerlijk is als een persoon sprekend in beeld komt. U kunt de reportage overigens ook bekijken op Spiegel Online, waar beeld en geluid wel synchroon lopen.

 

Zie ook:
Germany vs. Radical Islamists, Soeren Kern, Gatestone Institute, 15 maart 2013
Islamkritiek in Europa steeds gevaarlijker, Joost Niemöller, De Dagelijkse Standaard, 14 maart 2013
"Pro NRW, gebt acht, wenn ihr nachts schlafen geht", Florian Flade, Welt Online, 13 maart 2013
"I Will Answer Only to Allah", Soeren Kern, Gatestone Institute, 22 oktober 2012
Mit Gewalt für den Islam, Annette Ramelsberger, Sueddeutsche.de, 10 oktober 2012
(een Nederlandse vertaling vindt u op de website van E.J. Bron)
De Duitse moslims zijn nu op oorlogssterkte, Joost Niemöller, De Dagelijkse Standaard, 2 juni 2012

_____

vrijdag 15 maart 2013

Fractievoorzitter Groenen Europees Parlement opnieuw in opspraak vanwege pedofilie

.






Hierboven vindt u een korte Twitter-discussie met de journalist Joost Niemöller. In de eerste tweet verwijst Niemöller naar een artikel op Spiegel Online, waarin valt te lezen dat Andreas Voßkuhle — de voorzitter van de hoogste Duitse rechtbank — weigert de Theodor Heuss Preis te overhandigen aan Daniel Cohn-Bendit. Laatstgenoemde is de fractievoorzitter van de Groenen (inclusief GroenLinks) in het Europees Parlement. De weigering van Voßkuhle heeft te maken met het boek Der große Basar (1975), waarin Cohn-Bendit schrijft over zijn seksuele gevoelens voor kleine kinderen. Toen Cohn-Bendit zestien jaar later in opspraak kwam, beweerde hij echter nooit kinderen te hebben misbruikt. Die bewering staat haaks op eerdere uitspraken van Cohn-Bendit in een Frans televisieprogramma (in 1982). Hieronder vindt u daarvan de beelden, met Engelstalige ondertiteling.


Zoals ik op Twitter heb opgemerkt, is het opvallend dat de mainstream media (MSM) in ons land nooit om een reactie hebben gevraagd aan de Europarlementariërs van GroenLinks. Daniel Cohn-Bendit leidt op dit moment namelijk een fractie waarvan drie GroenLinks-politici deel uit maken. Het betreft Judith Sargentini, Bas Eickhout en Marije Cornelissen. Zij vinden het schijnbaar best dat hun fractievoorzitter een zelfverklaarde pedofiel is. Dat is veelzeggend. 

GroenLinks heeft overigens een reputatie wat betreft pedofilie. Zo was de pedofiel Herman Meijer in de periode 2003-2006 partijvoorzitter. En recent werd het Haarlemse GroenLinks-raadslid Cees van Dijk veroordeeld voor aanranding en verkrachting van een dertienjarige jongen. De Pacifistisch Socialistische Partij (PSP), een van de voorlopers van GroenLinks, pleitte begin jaren tachtig overigens voor legalisering van pedofilie.

Zie ook: 

_____