maandag 28 januari 2013

Documentaire: Het onvertelde verhaal over de vroege geschiedenis van de islam

.
Vlak voor de wereldwijde moslimprotesten tegen de anti-islam-film Innocence of Muslims van Mark Basseley Youssef, waren Britse moslims kwaad over de documentaire Islam: The Untold Story, die Channel 4 had uitgezonden. In de betreffende documentaire onderzoekt de Britse historicus Tom Holland de vroege geschiedenis van de islam. Hij ontdekt dat de traditionele (islamitische) verhalen daarover niet met bewijzen kunnen worden gestaafd. Daarmee sluit hij aan bij opvattingen van andere kritische wetenschappers, die de beginperiode van de islam onderzoeken. Hieronder vindt u de zeer interessante documentaire van Tom Holland. 


Zie ook:
Is de islam de grootste hoax ever?, Joost Niemöller, De Dagelijkse Standaard, 17 september 2012
Can Islam ever accept higher criticism?, Ed West, Telegraph.co.uk, 29 augustus 2012

_____

dinsdag 15 januari 2013

Midden-Oosten: RTL Nieuws-verslaggever Roel Geeraedts vindt antisemitisme Morsi niet relevant

.
 Roel Geeraedts

Gisteren berichtte ik over de desinteresse van de Nederlandse journalistiek met betrekking tot het rabiate antisemitisme van Mohamed Morsi. In een recent opgedoken filmpje vergelijkt de huidige president van Egypte joden met apen en varkens. Dat mag men toch wel als nieuwswaardig beschouwen! Desondanks negeren Nederlandse journalisten deze antisemitische uitspraak. Dat is geen incident, want afgelopen oktober zweeg men ook al over een antisemitisch gebed waaraan Morsi deelnam. Daarin werd voor de vernietiging en verdrijving van joden gebeden.

Tien dagen geleden verstuurde ik op Twitter enkele berichten, waarbij ik ook een vraag stelde aan Roel Geeraedts (hij volgde Conny Mus op als verslaggever voor RTL Nieuws in het Midden-Oosten). Hieronder kunt u de tweets lezen.






In eerste instantie reageerde Roel Geeraedts niet. Ik vroeg hem de vraag alsnog te beantwoorden:


Zijn antwoord luidde als volgt: 


Roel Geeraedts ontwijkt hier enigszins mijn vraag. Ik weet ook wel dat Benjamin Netanyahu dat nooit zou doen. Ik stelde echter de hypothetische vraag of de verslaggever van RTL Nieuws hieraan aandacht zou besteden.

Mijn reactie op de tweet van Geereadts:


Vervolgens bleef het stil, mede omdat ik hem de tijd gaf de video zelf te vertalen. Gisteren besloot ik echter opnieuw aan de bel te trekken, waarna de onderstaande Twitter-discussie ontstond (voor leesbaarheid zijn enkele tweets weggelaten).



 
  




 


 







En toen bleef het stil, ondanks dat Roel Geeraedts tweets naar anderen bleef sturen. Waarna ik nog de onderstaande tweet verstuurde (ongeadresseerd, als een soort verzuchting).


Zie ook:

_____

maandag 14 januari 2013

Nederlandse journalistiek negeert antisemitisme van Mohamed Morsi

.
Een week geleden stuurde ik via Twitter het onderstaande bericht naar Ronny Naftaniel, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). 


Naftaniel reageerde als volgt:


Waarop ik Naftaniel nog attendeerde op het volgende:


De bovenstaande tweets maken eens te meer duidelijk dat de Nederlandse journalistiek met twee maten meet. Indien de Israëlische premier Benjamin Netanyahu moslims met apen en varkens zou hebben vergeleken, zou dat zeker alle nieuwsuitzendingen en kranten hebben gehaald.

Dat journalisten van een Arabier als Mohamed Morsi niets anders verwachten dan antisemitisme (en daarom zijn uitspraken niet als nieuwswaardig beschouwen), zou men ook wel als een vorm van "betuttelracisme" kunnen bestempelen. Dat is bijvoorbeeld de mening van de Brit Pat Condell, die recent de onderstaande video op het web plaatste.


Zie ook:

_____

donderdag 3 januari 2013

Mohamed Morsi noemt joden 'nakomelingen van apen en varkens'

.
Er is beeldmateriaal opgedoken waarin de Moslimbroeder Mohamed Morsi joden als "nakomelingen van apen en varkens" bestempelt. Het is niet de eerste keer dat de huidige president van Egypte opvalt door jodenhaat. Zo deed hij in oktober mee in een antisemitisch gebed, waarin werd gebeden door de vernietiging en verdrijving van joden. Zou de anti-Israël-activist Bertus Hendriks de Egyptische Moslimbroeders nog altijd als "gematigde" islamisten beschouwen, zoals hij tijdens de "Arabische Lente" deed?



Het is overigens relevant om te weten dat de "apen en varkens"-uitspraak van Morsi deel uitmaakt van de kern van het islamitisch gedachtegoed. In de "heilige" koran worden joden driemaal als "apen en varkens" bestempeld (in de soera's 2:65, 5:60 en 7:166).

Zie ook:
Dossier Egypte

_____

woensdag 2 januari 2013

'Allah snackbar!'

.
"Riep daar iemand Allah snackbar?"


Een "Nederlandse" moslim was meteen op de tenen getrapt, toen het bovenstaande filmpje op Dumpert.nl werd geplaatst.

_____

NOS-interview met Geert Wilders

.
Op 21 december van verleden jaar publiceerde de NOS de onderstaande video op haar website. 


Zie ook:
Geert Wilders’ Courageous Journey, Andrew Harrod, FrontPage Magazine, 31 december 2012
5 Questions with Geert Wilders, Brett Decker, WashingtonTimes.com, 14 september 2012
Martin Bosma over Geert Wilders, Lux et Libertas, 11 augustus 2011
Een interview met Geert Wilders, Lux et Libertas, 11 mei 2011
"Geert Wilders ist ein Held unserer Zeit", Ibn Warraq, Spiegel Online, 2 april 2008
(een Nederlandse vertaling vindt u hier)

_____

Waarom wij bang zijn voor de islam: 1400 jaar jihad

.
Hieronder vindt u de interessante lezing Why We Are Afraid: A 1400-Year Secret van de Amerikaan Bill Warner (directeur van het Center for the Study of Political Islam). Volgens Warner is de val van het Romeinse Rijk niet door Germaanse "barbaren" veroorzaakt, maar door continue jihad in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Europa. Persoonlijk vindt ik deze stelling kort door de bocht, want het Romeinse Rijk was al voor de opkomst van de islam in verval. Desondanks heeft hij een punt. In het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Europa is de klassieke beschaving uiteindelijk door islamitische veroveringsoorlogen ten onder gegaan. Denk bijvoorbeeld aan de oorlogen die Arabieren, Seltsjoeken en Ottomanen eeuwenlang voerden tegen het Byzantijnse Rijk (Oost-Romeinse Rijk). Ook buiten het Byzantijnse deel van Europa hadden de islamitische plunder- en veroveringstochten een desastreuze impact. Vanaf de vroege Middeleeuwen werd Zuidwest-Europa honderden jaren lang geterroriseerd door islamitische agressie. De Arabieren veroverden onder meer Spanje en Sicilië, maar ook andere gebieden waren niet veilig (de Arabieren vielen zelfs Zuid-Frankrijk binnen, waar zij tijdens de slag bij Poitiers werden verslagen). Het mediterrane gebied werd daardoor een gevaarlijk gebied voor christenen en joden. De handel over de Middellandse Zee stokte en veel Europeanen werden gedood, tot slaaf gemaakt, of gedwongen bekeerd. Terecht wijst Warner op de ellende van 1400 jaar jihad, waar politiek-correcte lieden liever hun ogen voor sluiten. Dat laatste blijkt onder meer uit het huidige geschiedenisonderwijs, waarin dit deel van de geschiedenis wordt verzwegen of vergoelijkt. Dat was vroeger wel anders. 


Zie ook:

_____