zaterdag 20 oktober 2012

'Hij zei Allahu akbar'

.
In de Verenigde Staten zijn sinds 11 september 2001 maar liefst 53 terroristische aanslagen van jihadisten verijdeld. De Amerikaanse autoriteiten hebben echter niet kunnen voorkomen dat het soms mis ging. De eerste jihadistische aanslag op Amerikaanse bodem na 9/11 vond op 1 juni 2009 plaats. De tot de islam bekeerde Carlos Bledsoe — alias Abdulhakim Mujahid Muhammad — pleegde deze aanslag in Little Rock (Arkansas). Hij was pas terugekeerd van Jemen, waar hij 16 maanden was geweest. Vanuit een auto schoot hij op soldaten voor een militair rekruteringsbureau. De 23-jarige William Long kwam daarbij om het leven en de 18-jarige Quinton Ezeagwula raakte zwaargewond. Volgens Abdulhakim Mujahid Muhammad rechtvaarigde zijn religie de aanslag in het kader van jihad, de "heilige oorlog" tegen degenen die als "vijanden van de islam" worden gezien. Van de politiek-correcte regering van president Barack Obama mocht de aanslag in Little Rock echter geen terroristische aanslag heten. Officieel ging de aanslag in Little Rock als een "drive-by shooting" in de boeken, tot ergernis van de vader van de vermoorde soldaat.

Op 5 november 2009 ging het weer mis, deze keer op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood (Texas). De legerpsychiater Nidal Malik Hasan, een zoon van Palestijnse immigranten, schoot op ongewapende militairen. Daarbij kwamen 13 mensen om het leven — waaronder een zwangere vrouw — en raakten tientallen mensen gewond. Tijdens het plegen van zijn misdaad riep hij "Allahu akbar", Arabisch voor "Allah is de grootste". Hij was eerder opgevallen vanwege radicaal-islamitische opmerkingen in bijzijn van collega-militairen. Bovendien had hij contact had met Anwar al-Awlaki, een bekende Amerikaanse jihadist in Jemen. Dat was bekend bij de FBI en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Net als de aanslag in Little Rock, mocht de aanslag op Fort Hood officieel niet als terrorisme in de boeken gaan. Het ministerie van Defensie omschreef de aanslag eufemistisch als "workplace violence", nadat het eerder een politiek-correct onderzoeksverslag openbaar had gemaakt.

In de onderstaande video, getiteld He Said Allahu Akbar, komen overlevenden van de aanslag op Fort Hood aan het woord. Zij willen dat de Amerikaanse overheid de aanslag eindelijk als terrorisme erkend. Zolang Barack Obama president is, zal dat echter niet snel gebeuren. De terroristische aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi (op 11 september van dit jaar) mocht in eerste instantie immers ook geen terrorisme heten. Dat pastte namelijk niet in de verkiezings-agenda van Obama, die — na de dood van Osama bin Laden — had gesteld dat Al Qaida op de laatste benen liep. Daarom bracht het Witte Huis de aanslag in verband met de anti-islam-film Innocence of Muslims, die overigens uitdrukkelijk door Obama werd veroordeeld. Volgens verschillende regeringsfunctionarissen was in Benghazi een "spontane" demonstratie tegen de film uit de hand gelopen. Alsof demonstranten met automatische geweren, handgranaten en raketwerpers gaan demonstreren (bovendien was er geeneens een demonstratie in Benghazi). Pas twee weken na de aanslag ging de Obama-regering overstag, toen journalisten ontdekten dat het Witte Huis al na 24 uur wist dat het om geplande terroristische aanslag van — aan Al Qaida gelieerde — jihadisten ging.


Zie ook:

_____