donderdag 26 juli 2012

Walgelijke jodenhaat in 'Egyptische Bananasplit'

.
Afgelopen dinsdag publiceerde GeenStijl een topic over een practical joke, die vier dagen eerder op de Egyptische televisiezender Al-Nahar werd uitgezonden. Doelwit van de grap zijn Egyptische acteurs, die in de veronderstelling zijn een interview te geven aan een Duitse televisiezender. Vervolgens ontdekken de acteurs dat het geen Duitse, maar Israëlische televisiezender is (dat is niet waar, maar maakt onderdeel uit van de practical joke). De – door MEMRI vertaalde videobeelden – laten eens te meer de walgelijke jodenhaat in het Midden-Oosten zien:



MEMRI zette deze video overigens ook op YouTube, maar die werd vrij snel gecensureerd. Vanwege auteursrecht, zo viel in eerste instantie te lezen. Nu kan men echter de volgende tekst vinden: "Deze video is door de gebruiker verwijderd." (yeah right!). Deze tekst is wel vaker te lezen bij video's die niet door de gebruiker, maar door YouTube zijn verwijderd. Vooral islam-kritische video's zijn vaak doelwit van YouTube-censuur (vandaar de bijnaam DhimmiTube). Het lijkt mij dan ook zeer onwaarschijnlijk dat MEMRI de video heeft verwijderd.

Er zijn gelukkig verschillende mirrors op YouTube geplaatst, die nog niet zijn gecensureerd. Een goede strategie, want deze methode doorbrak eerder de YouTube-censuur met betrekking tot de video What Islam Fears: Laughter.

_____