zaterdag 29 oktober 2011

'Schaamt u zich niet?'

.
PVV-Europarlementariër Barry Madlener zit constant (zenuwachtig?) met zijn hand aan de microfoon, maar zijn boodschap is duidelijk:



Zie ook:
Dossier Europese Unie
Dossier PVV

_____

Op zoek naar een enge vermomming voor Halloween? Pat Condell weet raad!

.
Aanstaande dinsdag (1 november) is Allerheiligen, een christelijke feestdag. In Angelsaksische landen wordt de avond daarvoor Halloween gevierd, een feest dat overigens ook in Nederland steeds populairder wordt. In de onderstaande video geeft Pat Condell een tip voor een enge Halloween-vermomming.



Zie ook:
Dossier islam
Dossier vrouwenhaat


_____

donderdag 27 oktober 2011

Step Vaessen steekt haar kop in het zand

.
Hieronder vindt u een passage uit een column van Gerry van der List, met de titel Kop in het zand (Elsevier, 3 september 2011). Ik heb daaraan enkele links toegevoegd.
De Nederlandse journaliste [Step Vaessen] werkt al heel lang in Indonesië, de laatste vijf jaar in dienst van de Arabische zender Al Jazeera. Ze heeft in het grootste islamitische land ter wereld volop kunnen kennismaken met onaangename trekjes van de islam, maar lijkt daar het liefst haar ogen voor te willen sluiten.
Dat bleek op onthutsende wijze bij haar optreden in het VPRO-programma Zomergasten. Toen de tsunami ter sprake kwam, vertelde Vaessen enthousiast over de troostrijke werking van het geloof na de natuurramp. Maar na schokkende beelden van gewelddadige moslims die de Ahmadiyah, een kleine islamitische sekte, te lijf gingen en drie van hen op beestachtige wijze doodsloegen, kende Vaessen geen twijfel: ‘Dat heeft niets met geloof te maken.’ Kwalijke praktijken mogen nimmer tot de islamitische religie worden herleid, een religie die het woord ‘salem’ (vrede) als basis heeft, zo luidt de bekende redenering.
In haar boek Jihad met sambal komt de moordpartij onder de Ahmadiya ook voor, net als bijvoorbeeld de shariapolitie, die burgers voor kleine vergrijpen oppakt. Maar steeds gaat het in de ogen van de auteur om de activiteiten van een zeer kleine groepering of om misbruik van geloofsartikelen. Als ze over de hoofddoek spreekt, voegt ze eraan toe dat westerse vrouwen pumps dragen. ‘Hoge hakken zijn ook vrouwonvriendelijk, geloof me.’ Alsof de Nederlandse overheid of kerk vrouwen voorschrijft welk schoeisel ze moeten dragen.
Zie ook:
Step Vaessen liegt over haar werkgever Al Jazeera, Lux et Libertas, 8 augustus 2011
‘Alles is van rubber’, AmsterdamPost, 7 augustus 2011

_____

zondag 23 oktober 2011

Seattle: verongelijkte moslims kruipen alweer eens in de slachtofferrol

.
U kent ze wel: de Arend Jan Boekestijns van deze wereld, die beweren dat moslims in de Verenigde Staten het beter doen dan in Europa. Dit soort bierpomp-liberalen fixeren zich echter, net zoals hun sociaal-democratische collega's, op sociaal-economische gegevens. Inderdaad werken Amerikaanse moslims over het algemeen hard, net zoals hun niet-islamitische landgenoten (in de VS bestaat er geen Europees-achtige verzorgingsstaat, vandaar). Cultureel gezien is er echter niet of nauwelijks een verschil met de Europese moslims. De Amerikaanse moskeeën zijn bijvoorbeeld even radicaal als in Europa. Ook zijn de afgelopen jaren talloze jihadisten opgepakt, die aanslagen planden of zelfs konden uitvoeren (denk bijvoorbeeld aan de aanslag op Fort Hood). De Amerikaanse moslimtenen zijn bovendien even lang als die van hun Europese geloofsgenoten, zo bleek afgelopen zomer nog maar eens in een pretpark in de buurt van New York. Hieronder vindt u een recente video over – onder werktijd biddende – moslims in Seattle, die ontslagen worden en vervolgens in de slachtofferrol kruipen.



Zie ook:
Dossier Verenigde Staten
Dossier vijfde colonne der moslims

_____

vrijdag 21 oktober 2011

De VARA: 'verschillig'

.
De onderstaande collage (met betrekking tot de VARA en haar weblog Joop.nl) vond ik op Politiek Incorrect Blog. Commentaar overbodig.






































Zie ook:
Daarom hoeft de PVV niet aan te schuiven bij Pauw & Witteman, Joost Niemöller, Joost-Niemoller.nl, 18 oktober 2011
Wilders doodgestoken, de natte droom van Joop.nl, Tim Engelbart, De Dagelijkse Standaard, 2 september 2011
Joop.nl wenst Wilders een gewelddadige dood, GeenStijl, 1 juni 2011
VARA voert campagne voor moord op Wilders, therealshowstopper, 12 februari 2011
Paul de Leeuw "zo vrolijk, zo vrolijk", want "Geert Wilders die is dood.", Het Vrije Volk, 15 februari 2008

_____

dinsdag 18 oktober 2011

Werving gastarbeiders niet de belangrijkste oorzaak van massa-immigratie

.
Hieronder vindt u een passage uit het boek De schijn-élite van de valse munters (2010) van Martin Bosma. Ik heb daaraan een link toegevoegd naar een pdf-bestand, dat ik via een weblog vond.

De werving van gastarbeiders is in 1975, vlak na de oliecrisis, tot een eind gekomen. De toestroom is voortaan vooral toe te schrijven aan wat eufemistisch heet ‘gezinsvorming en -hereniging’, oftwel de mogelijkheid van elke buitenlander om zijn familie naar Nederland te halen. Daarbij komen dan nog de zogeheten regulariseringen, oftewel: om de zoveel jaar een generaal pardon.
Dankzij al deze welbewuste en weloverwogen regeringsmaatregelen wordt een kleine groep gastarbeiders omgetoverd tot een forse bevolkingsgroep, bestaande uit onder anderen een miljoen moslims. In 1973 bedraagt het aantal Marokkanen 22.000. De meeste leden (50 tot 70 procent) van de eerste groep gastarbeiders zijn dan alweer teruggegaan naar Marokko, of zouden dat nog doen. Anno 2010 zijn er 350.000 Marokkanen legaal in Nederland. Oftewel, de toestroom vanaf 1975 is volledig te wijten aan beleid. Niet aan globalisering of aan andere natuurverschijnselen.
Alle waarschuwingen zijn in de wind geslagen. Pieter Lakeman vraagt zich in zijn baanbrekende studie Binnen zonder kloppen af hoe het zover is gekomen. Volgens hem voltrekt zich rond 1975 een enorme verandering in de Nederlandse maatschappij. Lakeman trekt een parallel met het mccarthyisme in de Verenigde Staten. Wie zich niet conformeert, wordt vanaf nu voor racist uitgemaakt. ‘Hoewel het intimiderend karakter identiek was aan het oorspronkelijke mccarthyisme, waren er ook belangrijke verschillen. In de VS waren linkse intellectuelen (…) het slachtoffer, terwijl bij de Nederlandse campagnes linkse intellectuelen juist de drijvende krachten achter deze terreurbeweging waren.’


Zie ook:
Linkse journalisten bestreden DS'70 vanwege kritiek op massa-immigratie, Lux et Libertas, 13 september 2011
Meeste Marokkanen uit het Rifgebergte geen nakomelingen van 'gastarbeiders', Lux et Libertas, 29 april 2010
Het was 23 november 1983, therealshowstopper, 28 november 2009
Debat over immigratie gesmoord door 'linkse kerk', Jaco Alberts, NRC.nl, 30 juli 2002
De demonisering van Pim Fortuyn, Paul Frentrop, Trouw, 11 mei 2002


_____

zondag 16 oktober 2011

Organisatie 'Occupy Amsterdam' in handen van extreem-links

.
Wellicht heeft u gisteravond naar een uitzending van Nieuwsuur gekeken, waarin veel aandacht werd geschonken aan de zogenaamde "Occupy"-beweging. In Rome leidde een "Occupy"-demonstratie tot veel geweld. Er vielen zeventig gewonden, waaronder drie zwaargewonden. Het geweld werd gepleegd door het beruchte "zwarte blok". Volgens Nieuwsuur-correspondent Bas Mesters is dat "geen politieke club of zo".

De vraag is of Mesters onnozel is, of bewust liegt. Het is namelijk algemeen bekend dat het zwarte blok uit extreem-linkse lieden bestaat, die geweld niet schuwen. Niet alleen in Italië. In Duitsland grijpt het zwarte blok elke Dag van de Arbeid (1 mei) aan om in steden als Berlijn en Hamburg met geweld tegen het kapitalisme te demonstreren. Politieagenten – die in de ogen van het zwarte blok "facisten" zijn – worden dan met stenen en molotovcocktails beworpen. Op andere dagen in het jaar zijn islamcritici overigens ook een geliefd doelwit van het zwarte blok, tot klammheimliche Freude van veel geweldloze linksmensen.

Nieuwsuur besteedde echter de meeste aandacht aan de "Occupy Amsterdam"-demonstratie. Opvallend was dat Nieuwsuur een speech van de beroepsactivist Bart Griffioen in beeld bracht. Men vermelde weliswaar zijn naam en dat hij hoofdredacteur van De Socialist is. Nieuwsuur verzuimde echter te vermelden dat De Socialist het actieblad van de extreem-linkse Internationale Socialisten is. Dat is overigens een structureel probleem in de journalistiek, want NRC Handelsblad, Trouw, EenVandaag en Buitenhof verzwijgen dat soort informatie ook graag. Schijnbaar laat men extreem-linkse lieden graag aan het woord, zonder slapende honden wakker te maken. Zou het iets met de uitgesproken linkse signatuur van de journalistiek in ons land te maken hebben? Vast wel. [Update 21 oktober 2011: deze alinea is, naar aanleiding van een artikel van Carel Brendel, aangepast]

Bram Wanrooij kwam ook aan het woord. Volgens Nieuwsuur is hij een van de organisatoren van "Occupy Amsterdam". Zijn gezicht kwam mij bekend voor van een filmpje over "Occupy Amsterdam", dat gisteren op YouTube werd geplaatst. Het filmpje toont een gedeelte van een speech van Wanrooij, waarin hij het heeft over "de haatzaaier" Geert Wilders en "onze islamitische broeders en zusters". Wanrooij blijkt overigens ook actief te zijn binnen de Internationale Socialisten. Op de website van de Internationale Socialisten staan in ieder geval allerlei artikelen van hem. Journalisten doen net alsof de "Occupy"-beweging niet links of rechts, maar a-politiek is. Niet dus.

Tot slot een leuk filmpje van GeenStijl, waarin allerlei "Occupy"-malloten voorbij komen:



Zie ook:
Occupy Amsterdam-voorman: '9/11 was een complot', Bas Paternotte, HPDeTijd.nl, 15 oktober 2011
Occupy-beweging oefent aantrekkingskracht uit op complotdenkers, Carel Brendel, CarelBrendel.nl, 15 oktober 2011


_____

zaterdag 15 oktober 2011

Hala Naoum Néhmé over de 'Arabische herfst'

.
Hieronder vindt u twee passages uit een artikel van Hala Naoum Néhmé op Volkskrant.nl (relevante links zijn door mij toegevoegd):

In Egypte vinden eind november de eerste verkiezingen plaats na de val van Mubarak en de winstkansen van islamistische partijen worden (zeer) hoog ingeschat. In Tunesië, waar de verkiezingen deze maand zijn mag de Nahda, de zusterpartij van de Moslim Broederschap, volgens de verwachtingen op grote electorale winst rekenen. Alles wijst erop dat de postrevolutionaire Arabische wereld gekenmerkt zal worden door een religieuze competitie waarbij islamisten elkaar zullen proberen te overtreffen in de mate waarin ze de (politieke) islam uitdragen. Het islamisme-spectrum loopt immers van Al Qaida, de Taliban en de Wahhabi's tot aan Ahmadinajad, Nasrallah en Erdogan. Dus wie van hen vertegenwoordigt de ware Islam?
De uitdagingen die deze wedstrijd der islamisten met zich meebrengt zijn enorm. Hoe moeten we straks omgaan met regeringen waarin radicale moslims vertegenwoordigd zijn? Aanvaarden we alle uitkomsten zolang hun verkiezing vrij is verlopen of zijn er liberaal-constitutionele grenzen die niet gepasseerd mogen worden?
(...)
In zijn rapport Dynamiek in islamitisch activisme (2006), dat kort na de grote electorale winst van Hamas was verschenen, bepleitte de WRR toenadering tot Hamas. Deze radicaal-islamitische beweging was immers op een democratische wijze gekozen en zeer populair onder de eigen bevolking. Maar de WRR maakte een ernstige denkfout door te veronderstellen dat democratie slechts vrije verkiezingen zou behelzen. Laat staan dat er aandacht kwam voor het fenomeen dat een democratisch proces ook een onliberale democratie kan voortbrengen.
Een onliberale democratie is het tegenovergestelde van een liberale democratie. Het laatste is een politiek systeem dat gekenmerkt wordt door vrije verkiezingen, rechtstatelijke beginselen, machtenscheiding en bescherming van basisvrijheden van meningsuiting, vereniging, geloof en eigendom. Deze definitie bevat meerdere aspecten die na de verkiezingen tot volle wasdom kunnen komen. Dus wanneer de winnaar een regering heeft gevormd en zijn beloften in daden omzet. Het winnen van vrije verkiezingen kan dus niet de enige voorwaarde zijn om een beweging of een regime democratisch te noemen en als zodanig te erkennen. Het uitgangspunt moet altijd zijn een liberaal-constitutionele democratie.

Zie ook:
De Arabische lente was een mediahype, Joost Niemöller, Joost-Niemoller.nl, 31 juli 2011
Martin Bosma over de 'Arabische Lente', Lux et Libertas, 1 april 2011
Islam-apologeten vergoelijken de Moslimbroederschap, Lux et Libertas, 15 februari 2011
Broeders willen geen vrijheid maar sharia, Hala Naoum Néhmé, Volkskrant.nl, 14 februari 2011

_____

donderdag 13 oktober 2011

Stemmen tegen de uitbreiding van het 'Europees noodfonds'? Dat kan dus niet in de EUSSR!

.
Eurocratische beroepspolitici accepteren geen "nee", ook niet van Slowakije. Vandaar dat "nee" uiteindelijk toch "ja" werd. De dissident Nigel Farage legt uit waarom:



_____

dinsdag 11 oktober 2011

Herman Cain over de beschimpingen aan zijn adres

.
Linkse Afro-Amerikanen beschimpen de eveneens Afro-Amerikaanse presidentskandidaat Herman Cain (Republikeinen), omdat hij niet aan zwart slachtofferisme doet. De succesvolle zakenman Cain reageert laconiek:



Zie ook:
Dossier racisme en 'racisme'
Dossier Verenigde Staten


_____

zondag 9 oktober 2011

PvdA'er Wim Kok recordhouder massa-immigratie

.
Een citaat uit het boek De schijn-élite van de valse munters (2010) van Martin Bosma:

In juni 1991 spreekt Wim Kok op het congres van de Partij van de Arbeid: ‘Nederland is en kan geen immigratieland zijn.’ Ondanks die stoere praat (waarschijnlijk om het kiezerspubliek gerust te stellen) komen in de periode 1990-1999 1.130.000 immigranten naar Nederland. Een bizar record.
Als vice-premier (1989-1994) en premier (1994-2002) was Wim Kok een van de hoofdverantwoordelijken voor dit record. Nadien heeft zijn partij er ook alles aan gedaan om zoveel mogelijk potentiële PvdA-stemmers naar Nederland te importeren. Onder meer de traditionele PvdA-achterban plukt de zure vruchten van dat beleid.

Zie ook:
Dossier PvdA
Dossier massa-immigratie


_____

Persbreidel door haatbaarden op het Binnenhof

.
Via Politiek Incorrect Blog:



Zie ook:
DenHagistan! Jozias al-Aartsen voert sharia in, GeenStijl, 8 oktober 2011
LANDGENOOTEN! HET IS OORLOG, GeenStijl, 7 oktober 2011

_____

zaterdag 1 oktober 2011

Maurits Berger en de dictator van Oman

.
Hieronder vindt u een passage uit een artikel van Pepijn Vloemans (De Groene Amsterdammer, 13 april 2011) over de Leidse leerstoel Oriental Studies, die door professor Maurits Berger wordt bekleed. Berger is een notoire islam-apologeet, die onder het motto "Wiens brood men eet, diens woord men spreekt" moedwillig aan volksverlakkerij doet.

En de Universiteit Leiden dan, waar de leerstoel The Sultan of Oman Chair of Oriental Studies is ingesteld na eenmalige betaling (vier miljoen euro) door de sultan van Oman? Op de website van de Universiteit Leiden staat te lezen: ‘Onder de huidige sultan, Qaboos bin Said Al Said (regerend sinds 1970), is de economische situatie van het land enorm verbeterd en bleef de vrede met alle andere landen van het Midden-Oosten gehandhaafd. Vrouwen kregen tijdens zijn sultanaat kiesrecht en er is veel geïnvesteerd in onderwijs.’ Volgens Freedom House, een ngo die landen op basis van vrijheid indexeert, is dit kiesrecht van zeer beperkte betekenis: het parlement heeft geen invloed. Ook braken er recent opstanden uit die koningin Beatrix in verlegenheid brachten. Bij navraag reageert de Universiteit Leiden getergd: ‘De sultan financiert een heleboel leerstoelen over de hele wereld. Waarom hij dit doet? Dat weten we niet. Hij bemoeit zich in elk geval nergens mee, onze wetenschappers zijn volledig vrij.’ De schijn van belangenverstrengeling of legitimatie van een ondemocratisch regime brengt daar ‘geen enkele’ verandering in: ‘Niemand heeft deze geldstroom ooit in twijfel getrokken, ook niet na de opstanden.’
Vervolgens nog even een veelzeggend citaat van Wim van Rooy:

(...) échte islamkritiek, daar moet je nog steeds met een lantaarntje naar zoeken. Maar boeken als die van een islam-appeaser als de Leidse hoogleraar Maurits Berger, die beweert dat de sharia voor minstens 95 procent overeenkomt met het westerse recht, dáár is inderdaad geen gebrek aan.
Zie ook:
Saudi prince gives universities £16m for study of Islam, Richard Garner, Independent.co.uk, 8 mei 2008
Concerns over funding of Islamic studies, Anthea Lipsett, Guardian.co.uk, 17 april 2008
The Failure of Western Universities, Fjordman, Global Politician, 14 oktober 2007
The Saudi Fifth Column On Our Nation's Campuses, Lee Kaplan, FrontPage Magazine, 5 april 2004
Middle Eastern Studies: What Went Wrong?, Norvell De Atkine & Daniel Pipes, Academic Questions, winter 1995-1996


_____