woensdag 29 juni 2011

Paul Rosenmöller steunde Pol Pot onvoorwaardelijk

.
Het onderstaande artikel werd oorspronkelijk op 24 augustus 2007 gepubliceerd op de oude website van Lux et Libertas. Bij deze de herpublicatie.

Onder de titel Collecteren voor Pol Pot publiceerde HP/De Tijd vorige week een artikel van Roelof Bouwman. In Cambodja is recent namelijk het genocidetribunaal tegen de Rode Khmer begonnen. Het moorddadige communistische regime kon destijds ook in Nederland op steun rekenen. De Groep Marxisten-Leninisten (GML) zamelde zelfs geld in voor Pol Pot en consorten.

Enkele jaren geleden schreef Roelof Bouwman al een artikel over het GML-verleden van Paul Rosenmöller (Van bloedrood tot groenlinks, HP/De Tijd, 9 januari 2004). Rosenmöller was van 1976 tot 1982 lid van de GML. Deze partij wilde Nederland gewapenderhand modelleren naar het voorbeeld van stalinistisch Rusland, maoïstisch China en het Cambodja van Pol Pot. Dat waren totalitaire regimes die in totaal ongeveer honderd miljoen mensen de dood injoegen. Sympathie voor Stalin en Mao was ook wel bij andere Nederlandse partijen te vinden (zo dweepte de SP in de jaren zeventig met beide massamoordenaars), maar de GML was nog wat radicaler. Deze splinterpartij was — zoals reeds duidelijk is gemaakt — zeer enthousiast over Pol Pot en consorten. Ook het regime van de Albanese partijleider Enver Hoxha werd bewonderd. Dat regime was zo extreem gewelddadig dat zelfs de Sovjet-Unie de "bloedige wreedheden" van Hoxha veroordeelde.

Pol Pot en zijn kameraden deden overigens niet onder voor het regime van Enver Hoxha. In de periode 1975-1979 werden naar schatting 1,7 miljoen mensen vermoord, niet zelden met gebruikmaking van martelmethoden die zelfs door de Gestapo en de SS onbeproefd waren gebleven. Sommige mensen zullen die 1,7 miljoen doden in vergelijking met de tientallen miljoenen doden door Stalin, Mao en Hitler wellicht weinig vinden, maar in verhouding tot de totale bevolking was het regime van Pol Pot verreweg het dodelijkst. De genocide-deskundige Rudolph Rummel berekende (bron: Death by Government) dat de Rode Khmer jaarlijks ruim 8 procent van de Cambodjaanse bevolking afslachtte. Daarmee is het regime van Pol Pot recordhouder wat betreft genocide (Rummel gebruikt overigens zijn iets ruimere "democide"-definitie).

Dat juist Pol Pot op de sympathie van Paul Rosenmöller en consorten kon rekenen is veelzeggend. Roelof Bouwman schrijft in het eerder genoemde artikel Collecteren voor Pol Pot het volgende daarover:
Het socialisme, zo meende men bij de GML, kon alleen 'ingesteld' worden door middel van een 'gewapende revolutie' cq. 'revolutionair massageweld'. "Wat wij willen, is de hele burgerlijke wereld naar de verdoemenis jagen," liet de GML-leiding in 1978 weten in een 1-mei-boodschap, die op een bijeenkomst in de Amsterdamse Brakke Grond werd voorgelezen door een met een bivakmuts vermomde jongeman. "Het is deze wereld die wij willen en die wij zullen vernietigen in de gewelddadige revolutie."
De Khmer-communisten waren op dat moment druk doende dit idee in Cambodja in de praktijk te brengen, en dus kon het regime rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de GML. Sterker nog: Rosenmöller en zijn kornuiten moeten een halve dágtaak hebben gehad aan het promoten van Pol Pot. HIj werd opgehemeld in het GML-maandblad Rode Morgen, in pamfletten, vlugschriften en op manifestaties, en er werd zelfs voor zijn regime gecollecteerd. Dat er in Cambodja door de Khmers op ongekende schaal werd gemoord en gemarteld, werd door de GML domweg niet geloofd. Volgens Rode Morgen betrof het 'gruwelsprookjes', 'laster' en 'aantoonbare leugens'.
Deze onvoorwaardelijke steun voor Pol Pot werd door de Rode Khmer gewaardeerd. In 1979 ontvingen de 'dear friends' van de GML een hartelijke brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken van 'Democratisch Kampuchea'. Rosenmöller en zijn kameraden werden in de brief bedankt voor hun 'militant solidarity and support'.

Paul Rosenmöller wordt zelden door journalisten met zijn misdadig verleden geconfronteerd. Op 19 juli 2004 deed Andries Knevel dat echter wel in het Radio 1-programma De ochtenden. Toen Knevel vroeg of Rosenmöller geen spijt had van zijn GML-verleden, antwoordde de voormalige GroenLinks-leider als volgt: "Spijt is niet het begrip dat bij mij bovenkomt."


_____

vrijdag 24 juni 2011

Mohammedjugend terroriseert rouwstoeten van niet-moslims

.
Dat moslimkinderen een rouwstoet verstoren is geen incident. Het komt vaker voor, maar wordt doorgaans stilgezwegen. Dat blijkt uit de onderstaande reportage van Uitgesproken EO. Waarom de moslimkinderen niet-moslims haten, komt jammer genoeg niet aan bod. Iedereen die zijn politiek-correcte oogkleppen af doet, kan echter weten dat de haat er door hun ouders met de paplepel wordt ingegoten. Hoe vromer de moslimouders, hoe erger dat zal zijn. Haat jegens ongelovigen is namelijk een belangrijk bestanddeel van de islam. Niet voor niets ging de islamitische "profeet" Mohammed de geschiedenis in als een massamoordenaar van niet-moslims. En deze Mohammed wordt binnen de islam een voorbeeldig mens beschouwd. Bovendien staan de koran en de hadith vol met haat jegens mensen die niet tot het islamitische "Herrenvolk" horen.

De reportage begint overigens na één reclamespotje.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Zie ook:
Nabestaande bedreigd om rouwstoetincident
Dossier islam

_____

Bekeerlingen tot de islam planden aanslag in Seattle

.
De FBI heeft een bloedige aanslag op een militair rekruteringsbureau in Seattle verijdeld. Twee tot de islam bekeerde Amerikanen zijn gearresteerd. Hieronder vindt u twee video's van Fox News.





Zie ook:
Radicale islamieten hebben vrij spel op universiteiten Nashville, Lux et Libertas, 19 mei 2011
Moslims met 'Sudden Jihad Syndrome' in New York, Lux et Libertas, 15 mei 2011
(Zelf-)censuur Amerikaanse overheid inzake islamitisch terrorisme, Lux et Libertas, 9 april 2010
Pentagon-onderzoek naar aanslag Fort Hood is een aanfluiting, Lux et Libertas, 23 januari 2010

_____

woensdag 22 juni 2011

VN-klimaatbureau papegaait Greenpeace na

.
In de onderstaande video interviewt de Canadees Ezra Levant zijn landgenoot Ross McKitrick, met als onderwerp een recent rapport over "groene" energie van het klimaatbureau van de Verenigde Naties.



Zie ook:
The IPCC declares Greenpeace in our time, Christopher Booker, Telegraph.co.uk, 18 juni 2011
IPCC WG3 and the Greenpeace Karaoke, Steve McIntyre, Climate Audit, 14 juni 2011
Planbureau voor de Leefomgeving probeert IPCC-rapport wit te wassen, Lux et Libertas, 20 juli 2010

_____

zondag 19 juni 2011

Infectious Grooves - Therapy

.
Een videoclip van Infectious Grooves (met Ozzy Osbourne):




_____

zaterdag 18 juni 2011

Griekse demonstranten hekelen Duitse en Nederlandse politici

.
"Weg met Merkel, weg met De Jager en weg met Wilders, wij kunnen onze eigen zaken regelen, weg met de dieven uit het noorden", zo citeert Charles Sanders van De Telegraaf een Griek die vanochtend in Athene demonstreerde. Andere demonstranten gaan op de persoonlijke tour en zeggen dat minister De Jager zich niet met Griekenland, maar met zijn "toyboy" moet bezighouden.

De Griekse klucht toont nog maar eens aan dat Eurocratische politici en bankiers wereldvreemd zijn. Europese centralisatie van macht werkt niet verbindend, maar zet de Europese volkeren juist tegen elkaar op. Europese burgers willen namelijk geen ondemocratische moloch, die de soevereiniteit van de Europese staten gestaag uitholt.

De Euro-apparatsjiks willen daarvan echter niets weten. Voor hen is de Europese Unie de kip met de gouden eieren. In de onderstaande video zet de kritische Britse Europarlementariër Nigel Farage alles even in perspectief (interview van drie dagen geleden, via HVV).




_____

woensdag 15 juni 2011

Pakistaanse 'loverboys' dwingen Engelse meisjes tot prostitutie

.
Hieronder vindt u een Duitse reportage (met Engelstalige ondertiteling) over zogeheten "loverboys" in Engeland. Het betreft vooral Pakistaanse moslimjongeren, die blanke meisjes als vuil behandelen en tot prostitutie dwingen. De politiek-correcte autoriteiten verbergen zich doorgaans achter een muur van zwijgen, al worden de daders af en toe toch vervolgd. De onderstaande video wordt op YouTube overigens gecensureerd.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.


Zie ook:

Police 'hid' abuse of 60 girls by Asian takeaway workers linked to murder of 14-year-old

Asian gangs, schoolgirls and a sinister taboo: As nine men are jailed for grooming up to 100 for sex, the disturbing trend few dare talk about

'Sexual predators': Gang of Asian men weep as they are jailed for total of 32 years for abusing white girls as young as 12


_____

dinsdag 14 juni 2011

Nep-petitie ontmaskert voorstanders van 'positieve' discriminatie

.
In de Verenigde Staten is er vaak sprake van positieve discriminatie (affirmative action) met betrekking tot opleidingen en banen. Dit geldt bijvoorbeeld met betrekking tot toelatingseisen voor universitaire opleidingen. Deze toelatingseisen voor zwarte studenten zijn vaak lager dan die voor blanke studenten. Op grond van huidskleur worden Afro-Amerikanen voorgetrokken, om zo de "diversiteit" op universiteiten te verhogen. Deze vorm van racisme — want dat is het — is een paradepaardje van de Amerikaanse versie van de Linkse Kerk.

In de onderstaande video draait Oliver Darcy van Exposing Leftists de rollen eens om. Darcy vraagt linkse (liberal) studenten een nep-petitie te ondertekenen, waarin gepleit wordt voor "positieve" discriminatie met betrekking het basketbalteam van UC Riverside (dat team bestaat vooral uit zwarte studenten). De nep-petitie pleit dus voor meer blanke studenten in het basketbalteam, om zo de "diversiteit" te bevorderen. U raadt waarschijnlijk al wat er gebeurt als Darcy om handtekeningen vraagt. Studenten die eigenlijk voorstanders van "positieve" discriminatie zijn, willen in dit geval de nep-petitie niet ondertekenen. Als hen wordt gevraagd waarom zij in dit geval een uitzondering maken, kunnen zij daarvoor geen steekhoudend argument bedenken. Dit filmpje toont nog maar eens de hypocrisie van de Linkse Kerk aan.



_____

zaterdag 11 juni 2011

Douglas Murray stelt drogredenen van Tariq Ramadan aan de kaak

.
In de video hieronder reageert de Britse islam-criticus Douglas Murray op drogredenen van de "gematigde" moslim Tariq Ramadan. Laatstgenoemde is een islamitische wolf in schaapskleren, die wereldberoemd is vanwege zijn dubbele tong. Bovendien was Ramadans opa de oprichter van de Moslimbroederschap, een islamistische organisatie die hij zelf stelselmatig vergoelijkt. Waar Nieuwsuur-nitwit Mariëlle Tweebeeke recent nog het gezwets van Ramadan als zoete koek slikte, maakt Murray gehakt van de onzin die Ramadan uitkraamt. De video is overigens gemaakt in Griekenland, het land dat van de EU geld kreeg om in Athene twee moskeeën te bouwen.




_____

vrijdag 10 juni 2011

Beesten van mensen: ritueel slachten in Indonesië

.
Nieuws.nl meldde twee dagen geleden het volgende:

Australië heeft de export van levende have naar Indonesië stilgelegd na het opduiken van gruwelijke videobeelden waarop te zien is hoe dieren geschopt worden en minutenlang doodbloeden, terwijl herhaaldelijk op hun kelen wordt ingesneden. Ook kijken de dieren bevend van angst toe hoe eerder geslacht vee voor hun ogen wordt gevild. De beelden hebben in Australië een golf van woede losgemaakt.
De gruwelijke videobeelden waren te zien in een reportage van Four Corners, een programma van de Australische zender ABC. Het ritueel slachten in Westerse landen is al gruwelijk, maar in het overwegend islamitische Indonesië wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Daar zijn de "halal" slachters niets minder dan beesten van mensen. Australische dierenrechtenactivisten eisen dan ook een einde aan de export van levende dieren naar achterlijke landen als Indonesië.

Hieronder vindt u het meest relevante deel van de reportage van Four Corners. Ik wil u waarschuwen dat de onderstaande video gruwelijke beelden bevat.



Zie ook:
Cattle abuse known in 2000, Richard Willingham & Tom Allard, TheAge.com.au, 7 juni 2011
Ongelooflijk PvdA-argument: Allah weet het beter dan Thieme, Carel Brendel, CarelBrendel, 7 mei 2011
Verbod rituele slacht is overwinning beschaving, Gerry van der List, Elsevier.nl, 13 april 2011
Pat Condell over multiculturalisme en ritueel slachten, Lux et Libertas, 11 februari 2011
De geniepige 'halalisering' van West-Europa, Lux et Libertas, 19 januari 2011
The religious excuse for barbarity, Johann Hari, Independent.co.uk, 19 november 2010

_____

donderdag 9 juni 2011

Lucas Hartong rebelleert in de Opperste Sovjet van de EUSSR

.
Het Europees Parlement — ook wel bekend als de Opperste Sovjet van de EUSSR — bestaat grotendeels uit overbetaalde apparatsjiks die lak hebben aan de burgers van de lidstaten. Dergelijke lieden willen steeds meer macht én geld voor de ondemocratische moloch die Europese Unie heet. Denk bijvoorbeeld aan de pseudo-liberaal Guy Verhofstadt, wiens natte droom de verwerkelijking van het Viertes Reich is.

Gelukkig zijn er echter ook nog enkele vrijheidslievende dissidenten in het Europarlement, zoals Lucas Hartong van de Partij Voor de Vrijheid. Laatstgenoemde sprak de volgende woorden in de Opperste Sovjet:



_____

Mekka-grap uit BBC-programma 'Have I Got News for You'

.
De onderstaande grap valt slecht bij de meest humorloze mensen die Europa kent: de vijfde colonne der moslims. Deze grap wordt op YouTube overigens stelselmatig verwijderd. Zogenaamd vanwege copyright, maar de uiterst lange tenen van veel moslims zullen daarbij waarschijnlijk ook een rol spelen.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.


Zie ook:
Moslims boos op BBC wegens Mekkagrapje
U.K.: Comedy show host threatened over suicide bomber joke
 
_____

maandag 6 juni 2011

Amerikaanse moslims herdenken opper-haatbaard Khomeini

.
In Washington herdachten Amerikaanse moslims vorige week Ruhollah Khomeini, de Iraanse ayatollah die op 3 juni 1989 overleed. Hieronder vindt u een reportage van de Engelstalige Iraanse staatszender Press TV.



Zie ook:
Assassins of the Mind, Christopher Hitchens, VanityFair.com, februari 2009
Executiegolf in Iran uit naam van Mohammed, Afshin Ellian, Elsevier.nl, 19 september 2007

_____

zaterdag 4 juni 2011

Steeds meer mega-moskeeën in Europa

.
De onderstaande reportage gaat over mega-moskeeën in Europa (de Rotterdamse Essalam-moskee komt overigens niet ter sprake).



Zie ook:
East London Mosque keeps on lying, Andrew Gilligan, Telegraph.co.uk, 26 februari 2011
PVV stelt vragen over EU-geld voor moskeeën Athene, Marlou Visser, Elsevier.nl, 29 december 2010
Taqiyya in Duitsland, Lux et Libertas, 10 februari 2010
Minaret als middelvinger, Hafid Bouazza, Volkskrant.nl, 2 december 2009
Dispatches - Undercover Mosque, Channel 4, 15 januari 2007


_____

vrijdag 3 juni 2011

De doldwaze Caïro-speech van Barack Obama

.
Op 4 juni 2009 gaf de Amerikaanse president Barack Obama een speech in de Egyptische hoofdstad Caïro. Met islam-apologetische geschiedvervalsing probeerde Obama destijds moslims te paaien (dat probeert hij overigens nog steeds). In de video hieronder wordt op een komische manier teruggekeken op Obamas speech in Caïro (hat tip: Het Vrije Volk).




_____

Is de Tea Party-beweging racistisch?

.
Op The American staat een uitstekend artikel over de racisme-aantijgingen die jegens de Tea Party-beweging worden gemaakt. Hieronder vindt u een vrije vertaling van de belangrijkste zinnen uit het artikel. Sommige links heb ik zelf toegevoegd.

De populairste aanval van Links op de Tea Party-beweging komt op het volgende neer: de Tea Party-beweging is tegen Obama vanwege zijn huidskleur, niet vanwege zijn regeringsbeleid. Deze beweging is, volgens velen binnen de Democratische partij en linkse organisaties, geworteld in een fundamenteel racistische kijk op Amerika en president Obama. Vorig jaar suggereerde Obama zelf dat racisme de onderliggende agenda van de Tea Party-beweging is.
Waarom creëert Herman Cain, een rechtse zwarte zakenman en radiopersoonlijkheid uit Georgia, dan zoveel opwinding onder de mensen die als kwade blanke racisten worden verguisd? In een recente peiling onder Republikeinen en onafhankelijken die naar de Republikeinen neigen, versloeg Cain zijn concurrenten Michele Bachmann, Jon Huntsman en Tim Pawlenty. De opwinding rondom Cain is nogal overtuigend bewijs dat 1) de anti-Obama-beweging is gebaseerd op zorgen over de toekomst van het land, niet op racisme, en; 2) Links graag het 'racisme'-etiket op tegenstanders plakt.
Uiteraard bestaat er in Amerika nog altijd racisme. Bovendien kan men racistische elementen over het hele politieke spectrum vinden. Het is echter goedkoop en intellectueel zwak om te denken dat men een racist moet zijn om tegen Obama te zijn.
Hier nog een relevante video, die vorig jaar werd gemaakt:



Zie ook:
We, the Unhyphenated Americans
De racisme-kaart van Keith Olbermann

_____

woensdag 1 juni 2011

'Zwarte presidentskandidaat Republikeinen'

.
Zoals bijna iedereen met een website, maak ik gebruik van een web counter om inzicht te krijgen in bezoekersaantallen. Hierdoor kan ik tevens zien via welke zoekopdrachten mensen op mijn website komen. Recent zag ik ineens zoekopdrachten als "zwarte presidentskandidaat republikeinen" verschijnen. Blijkbaar heeft een of ander Nederlands nieuwsmedium ontdekt dat de Afro-Amerikaanse zakenman Herman Cain zich beschikbaar heeft gesteld als presidentskandidaat voor de Republikeinen. En schijnbaar werd daarbij vooral aandacht besteed aan de huidskleur van Cain. Nederlandse journalisten zijn wat dat betreft erg voorspelbaar. Zij suggereren vaak dat de Republikeinse achterban racistisch is, terwijl zij zich juist vaak op huidskleur fixeren (dat gebeurde destijds ook bij de opkomst van Barack Obama).

Enkele maanden geleden was Herman Cain nog een geslaagde, maar onbekende zakenman. Ondertussen is hij echter populair geworden bij de Republikeinse achterban. Vooral zijn uitgesproken rechtse standpunten spreken veel mensen aan. Er bestaat namelijk grote onvrede over Republikeinse beroepspolitici die men RINO's noemt: Republicans In Name Only. Het wordt deze politici aangerekend dat zij hun achterban niet op de juiste manier vertegenwoordigen. Deze stemming heerst vooral onder Republikeinen die zich bij de Tea Party-beweging hebben aangesloten. Vandaar dat men volgend jaar een echt uitgesproken Republikein als tegenstander van Barack Obama wil.

Hieronder vindt u de meest recente campagne-video van Herman Cain. Zelf houd ik niet zo van dit soort filmpjes, maar de video geeft wel enigszins een indruk waarvoor Cain staat. Hoewel mijn persoonlijke favoriet Rudy Giuliani is, mag Cain het van mij worden. Als hij maar die dramatisch slechte Barack Obama uit het Witte Huis jaagt.



_____