woensdag 27 april 2011

Geboortecertificaat Barack Obama eindelijk openbaar

.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag zijn geboortecertificaat openbaar gemaakt. Toen Donald Trump recent om openbaarmaking van het document vroeg, stelde de ene na de andere journalist dat Obama dat al in 2008 had gedaan. De cheerleaders van Obama werden vandaag nota bene door hun idool zelf als leugenaars ontmaskerd. De waarheid is namelijk dat een "short form" Certification of Live Birth (vanaf 2008 openbaar) iets anders is dan een "long form" geboortecertificaat (vanaf vandaag openbaar).

Enigszins vreemd is overigens wel dat de titel van Obamas "long form" geboortecertificaat "Certificate of Live Birth" luidt. Op Trumps geboortecertificaat luidt de titel daarentegen "Certificate of Birth". Schijnbaar verschilt de benaming per Amerikaanse staat.
 
Update 28 april 2011:

Donald Trump takes the credit voor de openbaarmaking van Obamas geboortecertificaat. En terecht, he deserves it (aangezien Obama dat document nu pas, na vier jaar van controverse, openbaar heeft gemaakt). Een video:



Update 29 april 2011:

Is het geboortecertificaat van Barack Obama nep? Het pdf-document dat het Witte Huis openbaar maakte, schijnt wat eigenaardigheden te bevatten.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de Amerikaanse mainstream media niet in de gaten hebben dat zij worden bedonderd met valse documenten. CBS-anchorman Dan Rather liet zich bijvoorbeeld bedotten door valse documenten over de militaire dienst van George W. Bush. Het betekende uiteindelijk het einde van Rather bij CBS.

Update 30 april 2011:

Vals alarm. Volgens National Review en Fox News zijn de eigenaardigheden van het pdf-document niet alarmerend. Obamas geboortecertificaat is waarschijnlijk dus echt en daardoor is hij een national born citizen. Ondertussen laten de mainstream media zich overigens alweer eens van hun slechtste kant zien, aldus Andrew McCarthy.


_____

vrijdag 22 april 2011

De kruisiging van Brian van Nazareth

.
Vandaag is het Goede Vrijdag, de dag dat christenen herdenken dat Jezus van Nazareth aan een kruis zou zijn genageld. Zijn tijdgenoot Brian van Nazareth werd toevallig op dezelfde dag gekruisigd. Hieronder vind u een historisch zeer realistische weergave van Brians kruisgang.










_____

donderdag 21 april 2011

De islam is de meest walgelijke religie ter wereld

.
De onderstaande video is een CNN-reportage over de christelijke Asia Bibi, die in Pakistan vanwege "godslastering" tot de doodstraf is veroordeeld. Deze sharia-straf is nog niet uitgevoerd, omdat de strafzaak nog door een hogere rechtbank wordt beoordeeld. De Nederlandse media besteden ondertussen nauwelijks aandacht aan haar lot. De volksverlakkers van het journaille willen de Nederlanders namelijk zo ongeïnformeerd mogelijk houden over de islam, de meest walgelijke religie ter wereld. Vandaar dat u bijvoorbeeld in Nieuwsuur wordt getrakteerd op desinformatie van Tariq Ramadan en Bertus Hendriks, in plaats van realistische analyses van bijvoorbeeld Raymond Ibrahim en Sam Harris.





_____

woensdag 20 april 2011

Spaarlampen zijn 'kanker-lampen'

.
Uit Duits onderzoekt blijkt dat kankerverwekkende stoffen vrijkomen bij het gebruik van spaarlampen (dus niet alleen als men de lamp laat vallen, zoals eerder al bekend was!). Drie dagen geleden las ik het al op Welt Online, vandaag meldt ook Elsevier.nl het nieuws (daarbij verwijzend naar een artikel van de Britse krant The Telegraph):
De onderzoekers van het Alab Laboratorium in Berlijn waarschuwen de spaarlamp niet te lang aan te laten, omdat de lamp giftige materialen uitstoot. Het is vooral gevaarlijk als mensen met hun hoofd in de buurt van de brandende lamp komen, aldus Peter Braun, die het onderzoek leidde.
‘Deze kankerverwekkende stoffen moeten zo ver mogelijk uit de buurt van mensen worden gehouden,’ zegt Braun in The Telegraph. Het gaat onder meer om de stoffen fenol, naftaleen en styreen.
In Nederland en de rest van de EU worden steeds meer spaarlampen verkocht, vooral omdat de ouderwetse gloeilamp is verboden. Deze maatregel werd genomen omdat de gloeilamp te energieverspillend zou zijn.
Kwikdampen
Het was al bekend dat deze lamp, die veel duurder maar ook veel zuiniger is dan de gloeilamp, kwikdampen bevat. Dat kan een gevaar betekenen voor de volksgezondheid als deze afvalstof vrijkomt.
De Federatie van Ingenieurs in Duitsland adviseert om spaarlampen zo weinig mogelijk te gebruiken. ‘Ze moeten niet worden gebruikt in ongeventileerde ruimtes en al helemaal niet in de buurt van je hoofd,’ waarschuwt de branchevereniging.
De spaarlampen-lobby brengt de volksgezondheid dus ernstig in gevaar. Zoals Syp Wynia onder meer in een artikel in Elsevier (pfd) schreef, bestaat deze spaarlampen-lobby uit een eigenaardige kongsi van de klimaatbeweging en de lampenindustrie (met name Philips).


_____

Walgelijke islamitische bekeringsijver in Alphen aan den Rijn

.
Het zal u niet zijn ontgaan dat er recent een schietpartij plaats vond in Alphen aan den Rijn. Daar schoot Tristan van der Vlis zes mensen dood en verwondde zeventien anderen, alvorens zelfmoord te plegen. Annelies van der Veer — bekend van haar website hoeiboei — belicht in haar column in Metro de walgelijke bekeringsijver van een moslima vlak na de schietpartij:

Yasmina E. maakt het mee. Aan haar kledij valt af te lezen dat de islam voor haar “het mooiste is wat er is”. Toch verblijft Y. E. niet in een zelf opgezet en bekostigd klooster/afzonderingscentrum maar staat ze in 't volle leven. Ze is al jaren bezig met het verrichten van Dawah, de vrijwillige bekering van mensen tot de islam.
Y. E. weet dan ook onmiddellijk wat haar te doen staat als ze het slachtveld betreedt. Ze is “blij dat ook deze schietpartij zich heeft kunnen uiten als een vorm van Dawah”, zegt ze op de al-Yaqeen-site, waar ze als heldin wordt gepresenteerd. Ze wil helpen, en de mensen die op sterven liggen de shahada (geloofsgetuigenis) laten uitspreken. “Opdat ze gered zouden zijn, en van de Rahmah (Barmhartigheid) van Allah konden profiteren.” La ilaha illa allah! Zo leren we er nog een aardig woordje Arabisch bij.
Je ligt op straat te creperen omdat een gek je vermoordt, het zijn je laatste minuten, buigt een of andere wildvreemde geloofsfanaticus zich over je heen die d'r hobby op je wil uitoefenen! Een waar schrikbeeld.
Het artikel waaraan Annelies van der Veer refereert is ondertussen alweer verwijderd. Onder de titel 'Beste Yasmina' schreef Michiel Mans overigens een open brief aan de islamitisch gehandicapte Yasmina (lees die brief!).
 
 
_____

zondag 10 april 2011

Bill Maher over 'de religie van vrede'

.
Recent werden in Afghanistan VN-medewerkers vermoord (waarvan een deel onthoofd), als een reactie op het verbranden van een koran in de Amerikaanse staat Florida. In zijn programma Real Time with Bill Maher besprak de Amerikaanse komiek Bill Maher deze misdaad van fanatieke aanhangers van "de religie van vrede". Maher is gelukkig politiek-incorrect genoeg om de spijker op de kop te slaan:





Zie ook:
We’re There to Help
Koran verbranden uitdrukkelijk beschermd in Amerikaanse Grondwet




_____

vrijdag 8 april 2011

Donald Trump wellicht presidentskandidaat Republikeinen

.
De Amerikaanse zakenman Donald Trump overweegt zich kandidaat te stellen als presidentskandidaat voor de Republikeinen. U kent hem wellicht van het tv-programma The Apprentice, dat in Nederland en België onder de titel Trumps Troonopvolger op de buis werd gebracht.

The Wall Street Journal meldde twee dagen geleden dat Donald Trump nogal populair is onder Republikeinen die tijdens Republikeinse voorverkiezingen gaan stemmen. Weliswaar heeft 21 procent van deze mensen een voorkeur voor Mitt Romney, maar Mike Huckabee en Trump volgen met ieder 17 procent (slechts 10 procent heeft overigens een voorkeur voor Sarah Palin).

Uiteraard is er nog een lange weg te gaan voordat de Republikeinse voorverkiezingen gaan beginnen, maar de populariteit van Donald Trump is opvallend. Ook opvallend is dat hij veel aandacht trekt met een onderwerp dat eerder door de politieke elite en de mainstream media tot een taboe werd verklaard: het ontbrekend geboortecertificaat van de Amerikaanse president Barack Obama. Zoals ik reeds eens heb uitgelegd, heeft Obama wel zijn Certificate of Live Birth (ook wel: short form birth certificate) openbaar gemaakt, maar niet zijn birth certificate (ook wel: long form birth certificate). Een substantiële minderheid van de Amerikanen heeft daarom twijfels of Obama wel in de Verenigde Staten is geboren. Dat is namelijk een vereiste om überhaupt president van de VS te worden.

Hieronder vindt u twee video's. In de eerste video wordt Donald Trump geïnterviewd door Meredith Vieira van het tv-programma Today (NBC). In de tweede video wordt de mogelijke kandidaatstelling van Trump besproken door Martha MacCallum, Kirsten Powers en Angela McGlowan in het nieuwsprogramma America's Newsroom (FOX News).






_____

donderdag 7 april 2011

Thomas von der Dunk vergoelijkt moord op Israëlische baby

.
In een ingezonden artikel in de Volkskrant schrijft Tom Struick van Bemmelen het volgende over Thomas van der Dunk, die een vaste column heeft in de Volkskrant:
Op 13 maart 2011 werd een compleet Joods gezin inclusief baby in het dorpje Itamar op de Westbank op een beestachtige wijze afgeslacht. Moeten we geen medelijden mee hebben stelt von den Dunk in zijn op 4 april gepubliceerde artikel: "wie willens en wetens kiest voor de bouw van een huis op het land van een ander die door een onwettige overheid van dat land is beroofd, moet niet zeuren als hij dat met de dood bekoopt."
Op 16 maart besteedde ik aandacht aan de vreselijke misdaad in Itamar, die de gewetenloze Thomas von der Dunk dus vergoelijkt.

Thomas von der Dunk is sowieso een totaalmalloot, waarvan bijna elke column verwerpelijke stellingen bevat. Zo vergoelijkte hij vorig jaar de vele doodsbedreigingen aan het adres van Geert Wilders en schreef hij tevens het volgende:
(...) als ik een beetje fanatiek moslim was, zou ik Wilders vanzelfsprekend als een volstrekt legitieme schietschijf beschouwen.
Als beloning voor dit soort rotzooi gaf HP/De Tijd de spugende leernicht ook een vaste column. Dat blad wordt gelukkig nauwelijks gelezen, maar de Volkskrant heeft wel veel lezers. Schijnbaar vindt de hoofdredactie van deze krant het geen probleem dat geweld tegen andersdenkenden stelselmatig wordt vergoelijkt door een van haar columnisten.

Zie ook:

Thomas von der Dunk, Islamo-Nazi van de Volkskrant
Thomas von der Dunk leegt zich weer
Pleidooi voor overgave
 
 
_____

woensdag 6 april 2011

Zwarte supremacist Malcolm X had affaire met blanke man

.
De International Business Times meldt vandaag het volgende (enigszins vrije vertaling):
Malcolm X, die een groot deel van zijn leven te keer ging tegen blanke mannen, had schijnbaar geen bezwaar tegen seks met één van hen. Volgens een biografie van de radicale zwarte activist was Malcolm biseksueel en had hij een affaire met een blanke man.
De niet voor de hand liggende liefdesaffaire van Malcolm X wordt beschreven in Malcolm X: A Life of Reinvention. De auteur van deze biografie is de Afro-Amerikaanse professor Manning Marable.
 
Malcolm X werd in 1925 geboren en heette oorspronkelijk Malcolm Little. Toen hij eind jaren veertig in de gevangenis zat, werd hij lid van de Nation of Islam en ging hij zich Malcolm X noemen. De Nation of Islam is een zwart-racistische organisatie, onder meer bekend van de rabiate jodenhaat van Louis Farrakhan. Laatstgenoemde hield in 1995 een toespraak tijdens de Million Man March, een massabijeenkomst die ook in Nederland veel aandacht kreeg. De Amerikaanse president Barack Obama heeft meegeholpen bij de organisatie van deze massabijeenkomst.
 
In 1995 was Barack Obama nog lid van de Trinity United Church of Christ (TUCC). Leider van die Afrocentrische kerk was de zwarte racist Jeremiah Wright, een groot fan van Louis Farrakhan. In 1984 brachten Wright en Farrakhan een solidariteitsbezoek aan de Libische dictator Muammar Khadaffi. Vier jaar geleden kreeg Farrakhan zelfs een soort Lifetime Achievement Award van de TUCC.
 
Barack Obama kan veel Amerikaanse journalisten overigens bedanken dat zij in 2008 zijn TUCC-lidmaatschap bagatelliseerden, anders was hij nooit president geworden.
 
 
_____

dinsdag 5 april 2011

Koran verbranden uitdrukkelijk beschermd in Amerikaanse Grondwet

.
De Amerikaanse senator Lindsey Graham (van de Republikeinen) wil het verbranden van de koran strafbaar maken. "De vrijheid van meningsuiting is een geweldig idee, maar wij zijn in oorlog", aldus de politicus die minister van Justitie zou zijn geworden als John McCain in 2008 de presidentsverkiezingen had gewonnen. Zijn collega Harry Reid (de leider van de Democraten in de Senaat) wil ook naar mogelijkheden zoeken om het verbranden van de koran te verbieden.

De vrijheid van meningsuiting is echter het belangrijkste Amerikaanse Grondrecht (en dat zou in ieder land zo moeten zijn). De uitspraken van de twee senatoren hebben dan ook tot commotie geleid, met name in Republikeinse kring. In de onderstaande video's krijgt Lindsey Graham de oren gewassen door de intelligente redneck-dame Ann Barnhardt (christelijk, maar verder in orde). Om een statement te maken verbrandt zij tevens een koran. Dat boek is haar eigendom, vandaar dat daarmee niets mis is.







Zie ook:

Obama Says Florida Koran Burning “Is an Act of Extreme Intolerance and Bigotry”…
Do We Have the Right to Burn the Koran?

_____

zaterdag 2 april 2011

Bernard Lewis over Egypte

.
The Wall Street Journal publiceerde vandaag een interview met Brits-Amerikaanse historicus Bernard Lewis, onder meer bekend van zijn boek What Went Wrong?: The Clash Between Islam and Modernity in the Middle East (een boekrecensie is te vinden op Liberales). Hieronder vindt u een passage van het interview, waaraan ik relevante links heb toegevoegd.

Egypt is a (...) complicated case, Mr. Lewis says. Already the young, liberal protesters who led the revolution in Tahrir Square are being pushed aside by the military-Muslim Brotherhood complex. Hasty elections, which could come as soon as September, might sweep the Muslim Brotherhood into power. That would be "a very dangerous situation," he warns. "We should have no illusions about the Muslim Brotherhood, who they are and what they want."

And yet Western commentators seem determined to harbor such illusions. Take their treatment of Sheikh Yusuf Qaradawi. The highly popular, charismatic cleric has said that Hitler "managed to put [the Jews] in their place" and that the Holocaust "was divine punishment for them."

Yet following a sermon Sheikh Qaradawi delivered to more than a million in Cairo following Mubarak's ouster, New York Times reporter David D. Kirkpatrick wrote that the cleric "struck themes of democracy and pluralism, long hallmarks of his writing and preaching." Mr. Kirkpatrick added: "Scholars who have studied his work say Sheik Qaradawi has long argued that Islamic law supports the idea of a pluralistic, multiparty, civil democracy."

Professor Lewis has been here before. As the Iranian revolution was beginning in the late 1970s, the name of Ayatollah Ruhollah Khomeini was starting to appear in the Western press. "I was at Princeton and I must confess I never heard of Khomeini. Who had? So I did what one normally does in this world of mine: I went to the university library and looked up Khomeini and, sure enough, it was there."

'It" was a short book called "Islamic Government"—now known as Khomeini's Mein Kampf—available in Persian and Arabic. Mr. Lewis checked out both copies and began reading. "It became perfectly clear who he was and what his aims were. And that all of this talk at the time about [him] being a step forward and a move toward greater freedom was absolute nonsense," recalls Mr. Lewis.

"I tried to bring this to the attention of people here. The New York Times wouldn't touch it. They said 'We don't think this would interest our readers.'

_____

Nausicaa Marbe slaat de plank finaal mis

.
Afgelopen week publiceerde HP/De Tijd een artikel van Geert Wilders over de islamitische "profeet" Mohammed. Op de website van het betreffende weekblad wordt gesuggereerd dat Wilders de stelling poneert dat Mohammed een hersenafwijking had. "Wilders baseert zijn stelling op onderzoek van onder meer de Vlaamse psycholoog Herman Somers", zo schrijft Bas Paternotte daar. Wie het artikel van Geert Wilders leest (een Engelse vertaling is op GeertWilders.nl te vinden), beseft echter dat Wilders slechts het onderzoek van Somers aanhaalt. De stelling is dan ook van Somers, niet van Wilders. Laatstgenoemde vindt de stelling van Somers — dat Mohammed een gezwel in de hypofyse had — wel interessant genoeg om te vermelden, maar dat betekent nog niet dat Wilders deze stelling één-op-één onderschrijft. Niet voor niets haalt hij ook Theophanes aan, een vroeg-Middeleeuwse historicus die stelde dat Mohammed aan epilepsie leed.

Van het genuanceerde verhaal van Geert Wilders blijft echter weinig over in de nieuwsberichten. En het is dan ook niet verwonderlijk dat allerlei opiniemakers de gebruikelijke Pavlov-reacties vertonen, waarin zij afstand nemen van Wilders. Zoals Nausicaa Marbe van de Volkskrant. Zij schrijft in een column dat Wilders "pseudo-wetenschappelijke speculaties van neurologische aard over historische figuren gebruikt". Hieruit blijkt dat Marbe de neurowetenschappelijke literatuur niet kent. Wie via PsycINFO, PubMed of GoogleScholar zoekt naar artikelen waarin religieuze ervaringen in verband worden gebracht met epilepsie, krijgt een hele wastlijst aan publicaties (in wetenschappelijke, peer-reviewed bladen). Die artikelen gaan vaak over temporaalkwab-epilepsie en men komt daarin de naam Mohammed regelmatig tegen. Overigens ook andere historische figuren, zoals de apostel Paulus en Jeanne d'Arc.

Uiteraard schrijven neuro-wetenschappers niet dat zij stellig ervan overtuigd zijn dat Mohammed aan een hersenaandoening leed. Dat kan ook niet, want Mohammed is eeuwen geleden overleden (voor zover hij überhaupt heeft bestaan) en men kan hem dus niet onderzoeken. Dat Mohammed een hersenaandoening had, is niet meer dan een (aannemelijke) hypothese. Zolang men dit als lezer beseft, is er geen sprake van "pseudo-wetenschappelijke speculaties", zoals Nausicaa Marbe in haar column beweert. Marbe heeft echter geen notie van de neurowetenschappelijke literatuur en zij kent blijkbaar ook niet het verschil tussen een klinische diagnose en een wetenschappelijke hypothese.

Nausicaa Marbe maakt het sowieso erg bont, want zij beschuldigt Geert Wilders van het psychiatriseren van onwelgevallige opinies (zoals bijvoorbeeld in de Sovjet-Unie met dissidenten gebeurde, die in psychiatrische inrichtingen werden opgesloten). Marbe vergelijkt echter appels met peren. De meeste mensen die aan het publieke debat deelnemen, beweren immers niet dat hun opinies afkomstig zijn van een of andere god. Dat is ook niet het geval bij de meeste historische figuren. Volgens de islamitische traditie beweerde Mohammed echter dat hij via de aartsengel Gabriël boodschappen van Allah kreeg. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Wilders de grondlegger van de islam psychiatriseert. Niet voor niets komt het in contact staan met een godheid voor als een criterium voor verschillende psychiatrische stoornissen. Het is tevens een mogelijk symptoom van neurologische aandoeningen, zoals temporaalkwab-epilepsie. Het is daarom niet vreemd dat Wilders van mening is dat er iets mis was met de hersenen van Mohammed.

Vanwaar dan die bespottelijke reactie van Nausicaa Marbe? Dom is zij niet, al is haar (neuro-)wetenschappelijke kennis schijnbaar erg beperkt. Niet zelden schrijft zij aardige columns, al is in het columnisten-land der blinden de eenoog koning. Het lijkt erop dat Marbe zich vooral wil afzetten van Wilders. Zij verkondigt namelijk niet zelden politiek-incorrecte standpunten, maar wil blijkbaar niet tot "het kamp-Wilders" worden gerekend. Dat is haar goede recht, maar het is dan wel erg sneu hoe zij dit kenbaar wil maken. Ongerechtvaardigde kritiek op Wilders wordt op de redactievloer van de Volkskrant weliswaar gewaardeerd, maar intellectueel gezien is haar column van een bedroevend niveau.


_____

vrijdag 1 april 2011

Bremen wordt geteisterd door Libanese clan

.
De Noord-Duitse stad Bremen wordt al jarenlang geteisterd door de Libanese Miri-clan. Van de 2500 clan-leden die in Bremen wonen, hebben 1100 een strafblad. Als u dat — eventueel kijkend door een roze bril — nog vindt mee vallen, moet u beseffen dat een groot deel van de resterende 1400 clan-leden vrouwen en kinderen zijn. Zowat iedere volwassen Miri-man houdt zich dan ook bezig met zware criminaliteit (en daarnaast heeft een groot deel daarvan een uitkering). De strafbladen zijn vaak voorzien van een waslijst aan misdaden. De politie durft nauwelijks op te treden, mede omdat die zich in de steek gelaten voelt door justitie en de politiek. Hieronder vindt u een Duitstalige reportage van Stern TV (het NOS Journaal en RTL Nieuws zijn uiteraard alweer eens muisstil over zoveel multiculturele ellende in de Noord-Duitse stad).





Zie ook:
Schrecklich nette Familien
Criminaliteit door moslimjongeren in Hamburg-Billstedt
 
_____

Martin Bosma over de 'Arabische Lente'

.
Hieronder volgt een passage uit een column (via HVV) van Martin Bosma in NRC Handelsblad. De tekst is door mij voorzien van links om nog wat extra informatie te geven.

De communis opinio is dat er sprake is van een Arabische Lente.
De gedeelde wijsheid is: we staan aan de vooravond van iets fantastisch, iets wonderbaarlijks, iets historisch.
Eeuwenlang heette het Barbarije, maar geef het een maand of wat en dat gebied zal plotsklaps veranderen in een schitterende oase, gekenmerkt door pluralistische, seculiere democratieën, gezellige grand cafés, vrijmoedige, intellectuele discussie en hier en daar een lesbische praatgroep. En Facebook natuurlijk, vooral heel veel Facebook. Het Midden-Oosten zal de kroon op de schepping worden. En Bertus Hendriks zag dat het goed was.
Testbeeld Hendriks — ex-Palestina Komitee Nederland — vertelt avond aan avond dat de Moslimbroederschap eigenlijk een soort Leger des Heils is. Zelfs Tariq Ramadan wordt geboekt om nog eens uit te leggen dat Wilders helemaal ernaast zit.
(...)
'Iedereen' is het weer met elkaar eens, maar voorlopig is het Midden-Oosten nog niet echt op weg naar het paradijs van George Soros en Jimmy Carter. Een waarlijke democratie, gebaseerd op een samenleving die doordrenkt is met islam, koran, sharia en jihad — ik zie 't niet gebeuren. Dat vele moslims oprecht naar vrijheid hunkeren, brengt daarin geen verandering.

Villamedia meldt overigens dat NRC Handelsblad tussen nu en september alweer stopt met de column van Martin Bosma (eerder al verloor Afshin Ellian zijn column). NRC-"Gutmenschen" zien namelijk liever columns van oogkleppen-dragende nitwits in hun krant, al noemt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch officieel een andere reden voor het vertrek van Bosma.


 
_____

Jean Ziegler en de 'mensenrechten'-prijs van Muammar Khadaffi

.
Zoals ik eerder berichtte, werd Libië recent geschorst als lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. De Zwitserse socioloog Jean Ziegler is een belangrijke adviseur van dit VN-orgaan. In de onderstaande video wordt Zieglers rol belicht bij de Al-Gaddafi International Prize for Human Rights. Deze prijs werd in 1989 door Muammar Khadaffi gelanceerd (enkele maanden na de Lockerbie-aanslag). Ziegler speelde bij die lancering een prominente rol. Bovendien won hij in 2002 zelf de prijs (hij beweert die overigens niet te hebben geaccepteerd). Andere winnaars van de prijs zijn schurken als Louis Farrakhan, Fidel Castro, Hugo Chavez en Recep Tayyip Erdogan. De onderstaande reportage is van de Schweizer Fernsehen, met Engelstalige ondertiteling.







_____